CAPELLE AAN DEN IJSSEL: Dulce Bruinsma- Commenencia

Dulce Bruinsma-Commenencia
  • Beschrijving
  • Meer details

Helend Medium en Kunstzinnig Couselor

Dulce is van oorsprong Tekendocente en Beeldend Kunstenaar. Zij heeft zich ontwikkeld als Helend Medium.

Dulce Bruinsma-Commenencia

Dulce is afgestudeerd als docent tekenen in 1976. Als Beeldend Kunstenaar studeerde ze af in 1987 met als specialisatie tekenen, schilderen en grafiek. Na een tiental jaren mystiek onderricht te hebben gevolgd is zij zich meer gaan toeleggen op het werken met energie. Naast een opleiding tot Reiki-Master en Eeuwig-Helend-Licht-Master volgde zij diverse cursussen en opleidingen, waaronder Kleuren Lichtkunde (West Vest Academie), Aura-Soma kleurentherapie, Spiritueel Kind begeleider (West Vest Academie), Kunstzinnig Counseling (SPSO Academie Integrale Menswetenschappen Driebergen-Zeist) en APS-therapie (pijnbestrijding) in Heeteren.

Bij Magna Mater volgde zij de modules: Basis I (introductie), Basis II (Planeten), Fonoforese en Chakra's, de Solfeggioworkshop en de Supervisie/Intervisiegroep.

 

Dulce ontwikkelde zich ook als tekenmedium, waarbij ze naast tekeningen ook boodschappen (inzichten) ontvangt. Deze inzichten kunnen te maken hebben met oude patronen, overtuigingen, trauma's, emoties, waar we in ons leven tegenaan lopen. Door inzicht te krijgen in de situatie die zowel fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel kan zijn, kunnen we bewust worden van zaken die onze persoonlijke groei belemmeren.

 

Haar praktijk:

In haar praktijk "Het Licht Van De Zon" geeft ze energetische behandelingen, waarbij ze gebruik maakt van klank en kleur; Aura-Soma, kleuren-lichtkunde, klankschalen, sjamanentrommel en stemvorken. Als Kunstzinnig Counselor en Tekenmedium helpt ze de cliënt om inzicht te krijgen in processen die soms moeilijk in woorden te vatten zijn. Door de verschillende disciplines die zij tot haar beschikking heeft, kan de behandeling op de persoon worden afgestemd.

 

Dulce over fonoforese:

Mijn eerste kennismaking met stemvorken was tijdens een workshop  van een Amerikaans medium Ronna Herman. Geboeid door de klanken en wat die teweeg kunnen brengen werd  ik naar  Fonoforese  geleid waarna ik bij Magna Mater verschillende cursussen heb gevolgd.

In mijn praktijk nemen de  Stemvorken een belangrijke plaats in bij de behandelingen. Tijdens een healing-sessie word ik geleid door de geestelijke wereld en ervaar ik de pijn en voel ik waar de energie geblokkeerd wordt en niet kan doorstromen. Ik maak ook gebruik van de geboortehoroscoop  van de klant om gericht op de klacht in te gaan. Fonoforese brengt het lichaam terug in zijn natuurlijke trilling  waardoor  de balans wordt hersteld, hierdoor kan een diepe ontspanning of innerlijke rust worden ervaren. Mijn aanpak en benadering zijn holistisch, gericht op het helen van lichaam, ziel en geest. Door inzicht te krijgen van wat er bewust of onbewust speelt, kunnen oude problemen met nieuwe inzichten beter gehanteerd worden.

Voorbeeld van een behandeling:

Een cliënt vertelt:

In juni 2009 wordt geconstateerd dat ik de Ziekte van Ménière heb (evenwichtstoornisziekte).

Mijn rechter evenwichtsorgaan werkt niet meer. Met mijn rechteroor hoor ik alleen nog de hoge tonen, spraakherkenning is er ook niet meer. Ménière is een vervelende ziekte: het komt en gaat en je weet nooit wanneer het de kop op steekt. Het kan enkele uren, dagen en zelfs weken aanhouden.

Op een maandag in december 2010 had ik contact met Fonoforesetherapeut: Dulce Bruinsma.

Ik had toen al elf dagen last van ernstige duizeligheid. Na een uitgebreide sessie met haar stemvorken (tot op die dag wist ik niet wat het inhield), stond ik de volgende ochtend op en voelde me een stuk minder duizelig. In de loop van de dag verdween mijn duizeligheid gelukkig helemaal.
Op haar advies heb ik zelf twee stemvorken aangeschaft, die op mijn behandeling van toepassing zijn. Met behulp van haar tekeningen, welke meridiaanpunten ik moet behandelen als Ménière de kop op steekt, heb ik mij nadien al tweemaal zelf behandeld met een positief resultaat. Preventief  luister ik iedere dag naar de stemvorken (ook rechts, waar ik niets hoor, maar wel de trillingen voel).

Ik ben Dulce erg dankbaar, dat zij helemaal van Capelle a/d IJssel naar Maastricht is gekomen om mij kennis te laten maken met de Fonoforesebehandeling.

Nog een voorbeeld

Behandeling van een vriend.

Een goede vriend van ons liep al een tijdje bij de fysiotherapeut vanwege een tenniselleboog. Enthousiast over de resultaten die ik heb met  fonoforese, bood ik hem aan om zijn arm te behandelen. Hij is  nogal sceptisch over zaken die niet zichtbaar zijn of enige vorm van werken met energie maar uiteindelijk liet hij mij wel toe.  Gedurende de avond heb ik hem een aantal keren behandeld.

Na het weekend belde hij me op om zijn excuses aan te bieden, want er was een wonder gebeurd.
Hij had geen pijn meer in zijn arm en is voor de zekerheid langs de fysiotherapeut gegaan om er zeker van te zijn of dit kleine wonder blijvend was. De fysiotherapeut liet een aantal testen doen waarbij de arm ook met gewichten werd belast en moest constateren dat  zijn arm volledig was hersteld. Blij met het resultaat is hij lekker aan het klussen gegaan, maar heeft voor de zekerheid toch de Mercuriusstemvork aangeschaft.

 

 

Behandeling

· Duur van de behandelingen: Intake 1,5 uur, vervolgbehandelingen 1 uur.

 

Tarieven:

· € 55,-

· Behandelingen worden niet vergoed.

Voor meer informatie, afspraken en contact:

Praktijk ´Het Licht Van De Zon´

Dulce Bruinsma-Commenencia

Telefoon:  010-4420197

E-mail: d.commenencia@gmail.com