Evocircadian Code deel 3, "Eb en vloed van hormonen"

    1-3 werkdagen
  • Beschrijving
  • Meer details

door Leo van der Zijde

Voorheen andere cover en alleen de titel "Eb en vloed van hormonen"

Dit boek heeft ook geen directe link met fonoforese, maar is zo interessant dat we het hier toch graag onder de aandacht brengen. Hormonen hebben zo'n direct verband met ritmes, waar we ook binnen de fonoforese steeds mee bezig zijn. Juist aan die ritmes wordt in dit boek, naast een schat aan andere informatie over de samenhang van hormonen onderling, en t.o.v. van andere factoren, veel aandacht besteed.  Nieuwe uitgebreide druk.

 

Beschrijving

In dit boek worden de hormoonfuncties beschouwd. Er wordt inzicht gegeven in de genetisch vastgelegde hormoonfuncties en de gevolgen van verstoringen hierop. Op deze wijze kunnen bepaalde aandoeningen en ziektes wellicht in een ander licht worden geplaatst en kan inzicht worden verkregen in een alternatieve aanpak hiervan.

Door onze relatief snel veranderende leefwijze en omgeving komen wij steeds verder af  te staan van de manier waarop in onze genen is opgeslagen hoe wij met onze voeding en de ritmiek van de natuur dienen om te gaan. Te denken valt aan het maan(d) ritme, de seizoenen en het ritme van geboorte  tot aan de dood.

Alleen al de introductie van het kunstlicht verstoort op grove wijze de natuurlijke ritmiek. Was ons lichaam voorheen gewend aan een dag- nacht ritme op basis van de seizoenen, tegenwoordig hebben we een soort eeuwig durende zomer gecreƫerd. Met grote gevolgen voor onze hormoonhuishouding en het functioneren van vrijwel alle lichaamsfuncties die van hormonen afhankelijk zijn.

Pagina's: 110